Om

2014-06-08 15.18.41-1Jag är Andrea Grave-Müller: född på sjuttiotalet, uppvuxen i ett musikerhem, utbildade arkeolog. Bor i Landvetter utanför Göteborg. Författare av födsel och ohejdad vana, som det brukar heta.

Folk brukar fråga om jag har skrivit länge. ”Ja”, svarar jag. ”Sedan jag lärde mig bokstäver.” Jag minns mina första böcker, ihophäftade A4-ark med en bild på ena sidan och text på den andra. Väldigt ofta handlade de om flickor som hade kaniner. Eller hästar.

Lite senare började hästarna bli spökhästar istället. Det var förmodligen i samma veva som jag på allvar började upptäcka C. S. Lewis böcker om Narnia och de nordiska folksagorna (och därefter i stort sett allt som stod på fantasy-hyllan på Mölndals Stadsbibliotek). Sedan dess har jag inte kunnat skriva någonting utan att det på något sätt är fantastik. Det går helt enkelt inte. Jag har försökt. Det slutar alltid med att jag slänger in ett troll eller en odräglig alv någonstans.

Mitt debutverk Runristaren består av noveller skrivna under drygt tio års tid, varav ett par helt nyskrivna. Det är bara början, mina vänner. Det kommer en roman så småningom. Tills dess, klicka dig till mitt förlags hemsida och köp min novellsamling. Det är nämligen gott med en novell till kaffet.