Waiting For The Machines To Fall Asleep släpps snart!

SF-antologin Waiting for the Machines to Fall Asleep, där jag medverkar med novellen Wishmaster, har nu ett officiellt släppdatum: den 6 maj. Mycket spännande, jag har ju bara läst min egen novell men med tanke på alla namnkunniga sf- och fantasyförfattare som medverkar så ser jag verkligen fram emot att läsa hela antologin!

Redan nu kan man tjuvläsa lite – kolla på Affronts hemsida.

(Bild lånad av Affront.)

Kommande noveller och annat nytt
avatar

Det har varit tyst här ett tag. Sådant händer ibland. Livet, ni vet.

Jag har dock inte varit helt overksam under vintern. I början av sommaren släpps antologin Waiting for the Machines to Fall Asleep på förlaget Affront. Jag medverkar med Wishmaster, en urban fantasy-historia som innehåller droppande kloaker, olycklig kärlek, stöld och manipulativa väsen. Jag är dessutom i fint sällskap med författare som Oskar Källner, AR Yngve, Eva Holmqvist, KG Johansson och min egen redaktör Lupina Ojala.

Nästa projekt för min del är mitt bidrag till en urban fantasy-antologi som ges ut av Catoblepas Förlag. Arbetet har nu börjat på allvar så jag har en intensiv period av skrivande framför mig. Roligt och spännande, ibland motigt och tungt, ibland helt hopplöst och ibland alldeles, alldeles underbart.

Under sommaren och hösten hoppas jag kunna dyka upp på de mässor och event som Catoblepas Förlag ska medverka på: Andra Världar i Ljungby den 13 juni, ConFuse i Linköping 7-9 augusti och självaste Bokmässan 24-27 september. Mer information om detta kommer!

Med tankarna på nytt

Jag plockade nyligen fram ett av alla mina idéutkast ur den digitala skrivbordslådan och började skissa på vad som kan bli av det. Det är ofta så mina projekt börjar – ett antal sidor, i det här fallet 16, skrivna i inspiration tills den tryter och jag måste börja tänka.

Tänka är jobbigt, så där tar det stopp. Idén måste vila, mogna. Det var säkert två-tre år sedan, kanske mer, jag skrev det där utkastet. Nu först börjar det klia i fingrarna. Hjärnan börjar jobba och fundera på vad som egentligen kan hända, vad personerna vill, och vad som kan gå fel. Jag skissar på idéerna – ibland vid något olämpliga tillfällen. Blocket nedan var visst avsett för mötesanteckningar …

Tankeskiss Bortom Dimman

Nu lanseras Fantastikportalen!

Fantastikportalen är ett nylanserat samarbete mellan flera mindre fantastikförlag, inklusive Catoblepas som min egen novellsamling är utgiven på. Här kan man hitta information från förlagen om aktuella och kommande titlar. Jag citerar: ”Portalen kommer att utvecklas och ambitionen är att den ska vara till  nytta både för branschfolk såväl som nöjesläsare. Här hittar du mängder av spännande litteratur från ambitiösa och kreativa utgivare. Ytterligare förlag beräknas att tillkomma. En fantasifull smältdegel, en sida som gjord för att lägga i favoriter!”

Jag tycker inte att det är så mycket att diskutera. Ta en sväng dit och botanisera!

Runristaren får fin kritik!

Hittills har mig veterligen tre recensioner av min novellsamling Runristaren publicerats på nätet, och samtliga får mig att pysa av stolthet!

”Runristaren är välskriven svensk fantasy som lovar gott inför framtida verk av Andrea Grave-Müller” skriver Marcus Olausson, som också drar paralleller till H. P. Lovecraft och Ursula K. LeGuin.

”Novellerna är inte bara bra, välskrivna och underhållande, de lyckas också samtliga med att fånga upp den där känslan av att de är historier som inte bara står för sig själva, utan som är historier från en annan större värld”, tycker Patrik Centerwall, som avslutar sin recension med att konstatera att ”Andrea Grave-Müller har helt enkelt serverat oss en mycket bra novellsamling, och det finns ingen anledning att inte läsa den genast.”

Carola Strömstedt önskar att ”måtte fler upptäcka denna novellsamling och få njuta lika mycket som jag gjorde av dessa härligt välskrivna noveller” och använder ord som ”lysande” och ”brilliant” i sin recension.

Så har du inte redan köpt boken – eller om du har köpt boken men tycker att någon du känner saknar den – tycker jag absolut att ett besök i Catoblepas förlagsbutik är på sin plats!

Fyra frågor från förlaget

Ge mig ett F, ge mig ett F, ge mig ett F, ge mig ett F! Vad blir det? ALLITTERATION!!!

Ok, nu var det inte det jag skulle skriva. Utan tipsa om intervjun med mig som finns på Catoblepas Förlags hemsida. Hopp!

(Om du tvekar att klicka på länken: Den innehåller en bild på mig i en gunga. Det är inte ofta man ser det, så ta chansen!)

Oj, titta! En dikt!

Inget jag vanligtvis pysslar med, men vips som poppar de upp, dikterna, och fråga mig inte varför men när de dyker upp är de ofta på engelska. Denna populärkultur, antagligen. Och i det här fallet, jag gillar ordet ”faerie” och det gör sig liksom inte i en svenskspråkig text.

Beware
You’re loved by a faerie,
but faeries are evil.
They play with your heart
and cause you to cry.

Faeries seduce you,
they lure you and tempt you,
and when they are done
they will leave you to die.

Don’t follow your heart
when it tells you to love him!
Don’t listen! That voice
doesn’t come from your mind.

But yet all that reason
seems so suffocating –
you dream of that sweet,
magic love you won’t find.

Beware

(Copyright Andrea Grave-Müller. If you by any chance would want to use this poem, please contact me first!)

Välkommen!

Hej och välkommen till Vinterdotter.se! Jag har suttit och knåpat på sidan de senaste dagarna och som alltid svurit över att dygnet har försvinnande få timmar (varför ska man behöva sova, egentligen? Flera timmar varje natt? Så idiotiskt!). Därför fattas det fortfarande en del information och finputsning. Men hemsidor mår bra när de utvecklas och förändras, eller hur?

När du återvänder hit ska du kunna hitta små berättelser om bakgrunden till novellerna i Runristaren, min debutbok som finns till försäljning sedan en månad tillbaka. Förhoppningsvis kommer också illustrationer så småningom, där begåvade illustratörer fått ge sin tolkning av de olika karaktärerna. Därtill naturligtvis den vanliga mixen av funderingar, lästips, rapporter från mitt ofantligt glamorösa författarliv (okej, kanske inte så mycket av det sistnämnda). Så häng kvar. Tills vidare kan du alltid hoppa över hit och läsa mer om vem sjutton jag är.